Onze adviezen

  Regelmatig onderhoud is belangrijk voor een gezonde vacht en huid!

 

Regelmatig borstelen en de vacht daarna goed doorkammen met een goede kam zorgt ervoor dat U het dode haar verwijderd. Zodoende houdt Uw hond een mooie glanzende vacht en word klitvorming voorkomen. Mocht er onverhoopt toch een klit ontstaan ga nooit zelf knippen maar vraag advies in de Hondentrimsalon!

 Geen mensenshampoo voor een hond

 

Veel mensen denken dat honden ook gewassen kunnen worden met mensen shampoo of babyshampoo. Wees echter voorzichtig met mensen shampoo bij honden.

 

Elke shampoo voor mensen werkt op basis van zeep.  Zeep heeft een PH waarde van ongeveer 7.  De PH waarde van de mensen huid licht rond de 6. die van de honden huid rond de 5.  Door het gebruik van mensen shampoo bij een hond zal de huid uitdrogen. Door de zeep word ook de natuurlijk vetlaag weg gewassen.

 

Een goede  hondenshampoo bevat geen zeep. En heeft dus een lage PH waarde. De vetlaag wordt niet weggewassen en de huid zal dus ook niet uitdrogen.

 

Was je de hond maar 1 keer per jaar dan maakt het niet zo veel uit of je nu mensen of hondenshampoo gebruikt. Was je de hond vaker dan kun je echt beter een hondenshampoo gebruiken om jeuk en huidproblemen te verkomen.

 

Problemen met kammen of borstelen? U kunt bij ons altijd terecht voor een gratis kam en borstel advies! Wel even van te voren een afspraak maken.
Tevens kunt u bij ons terecht voor de aanschaf van hondenshampoo, hondenparfum, klittenkam, kam en borstel!