Wassen & föhnen

U kunt met uw hond ook terecht voor alleen een wasbeurt.
Langharige honden worden eerst grondig gekamd en dan pas gewassen en geföhnd. Kortharige honden worden direct in bad gezet, gewassen en geföhnd. Bij de wasbeurt worden de voetjes, buikje en het hoofdjes bijgewerkt,  ook de nageltjes geknipt en de oren schoon gemaakt.

 

Thuis wassen.
Wilt u uw hond thuis wassen, dat kan ook! Maar kam dan eerst de hond goed door en gebruik een hondenshampoo. Ook hierbij geld, elke hond heeft zijn eigen soort vacht. kom gerust even langs wij adviseren u welke shampoo u het beste kunt gebruiken.

 

Geen mensenshampoo voor een hond!

 

Veel mensen denken dat honden ook gewassen kunnen worden met mensenshampoo of babyshampoo. Wees echter voorzichtig met het gebruik van mensen shampoo bij honden.

 

Elke shampoo voor mensen werkt op basis van zeep.  Zeep heeft een PH waarde van ongeveer 7.  De PH waarde van de mensen huid licht rond de 6. die van de honden huid rond de 5.  Door het gebruik van mensen shampoo bij een hond zal de huid uitdrogen. Door de zeep word ook de natuurlijk vetlaag weg gewassen.

 

Een goede  hondenshampoo bevat geen zeep. En heeft dus een lage PH waarde. De vetlaag wordt niet weggewassen en de huid zal dus ook niet uitdrogen.

 

Was je de hond maar 1 keer per jaar dan maakt het niet zo veel uit of je nu mensen of hondenshampoo gebruikt. Was je de hond vaker dan kun je echt beter een hondenshampoo gebruiken om jeuk, uitdroging en huidproblemen te verkomen.